За Проспан

Характеристика

От стотици години хората се уповават на лечебната сила на бръшляна. Фармацевтичната фирма Engelhard Arzneimittel е взела от народните познания за тази природна сила и ги е развила чрез дългогодишни научни изследвания. Резултатът е оригинален екстракт от бръшлян, произведен чрез специфични технологии, който се съдържа във всички лекарствени форми на Prospan® и те имат следните три основни действия:

  • експекториращо
  • облекчаващо кашлицата
  • спазмолитично

Prospan втечнява секрета, което води до по-лесното му отхрачване. Като резултат кашлица намалява. Освен това Проспан се бори с типичните усложнения на бронхита: увеличена продукция на гъст, жилав секрет, трудности при дишане и спастична кашлица и като резултат води до облекчено дишане.

Prospan®:

  • може да бъде комбиниран с други лекарства без странични ефекти
  • съдържа пречистена растителна съставка (екстракт от бръшлян)
  • има много добра поносимост
  • съществува в различни лекарствени форми, подходящи за деца и възрастни (сироп, капки и ефервесцентни таблетки)

Prospan-circle-for-web

Ефекти

Ако погледнете растението не бихте си помислили, че то има толкова мощен ефект.

То, обаче, съдържа активни съставки наречени “сапонини”, които се намират предимно в листата му. Когато сапонините се разтворят във вода, те образуват пяна. От тук произтича и името им, защото на латински думата “sapo” означава сапун.

Днес, ефективността на бръшляна е научно доказана. Той е използван от много години в народната медицина и още повече, неговата ефективност при лечението на кашлицата е призната и в съвременната медицина.

Като лекарствено вещество, сапонините от листата на бръшляна действат благоприятно на дихателните пътища по следните три начина:

Експекториращ ефект: втечняват гъстия секрет в бронхите.

Потискащ кашлицата ефект: тъй като секретът е втечнен, власинките по-лесно го придвижват навън и той се отхрачва по-лесно, което води до освобождаване на бронхите и постепенно намаляване интензивността на кашлицата.

Спазмолитичен ефект: При намаляване нуждата от изкашляне, мускулите на бронхите се отпускат и облекчават, като конвулсивната кашлица се успокоява.

Доказано е, че сапонините са ефективни и срещу вируси и бактерии.

При лечение на астма, бръшлянът помага в облекчаването на кашличните пристъпи и успокояване на дишането. В този случай, неговият експекториращ ефект също оказва положително влияние.

Съставка

Brashlqn-prospan-1

15 различни вида бръшлян могат да се намерят между Средна и Източна Азия. Лечебният бръшлян, за който тук става въпрос, расте в нашите географски ширини и неговото ботаническо име е “Hedera helix Linné”.

Бръшлянът се “катери” по стени, дървета и скали, като се закрепва по тях с малки прилепващи коренчета и може да достигне височина 20 метра и повече. Може да расте и по земята, където “пълзи” и се разпростира по широки участъци. Обича сенчести места и се нуждае от много влага. Зелен е през цялата година.

Растението бръшлян може да живее 200-300 години. Открити са дори видове, достигнали възраст от 450 години. Това означава, че най-старите растения, които живеят сега, са започнали да се развиват през 1550 година.

Извличане на лекарството

prospan-laboratory

Активната субстанция в Prospan® е екстрактът от листата на бръшлян. За да бъде екстрактът винаги с едно и също добро качество, трябва точно да се следва многоетапен, стандартизиран процес на извличане. Първо изсушените листа от бръшлян се потопяват в смес от вода и алкохол, за да се освободят съставките. Следва така наречената фаза на екстракция, отстранява се алкохолът и останалият концентрат се изсушава. Съставките остават в пречистен вид. Този, така наречен, сух екстракт се използва по такъв начин, че в съответната лекарствена форма (сироп, ефервесцентни таблети, капки) да се съдържа точно определеното количество от съставките на листата от бръшлян.

Пишете ни

tn pas cher nike tn pas cher tn pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler pas cher moncler pas cher moncler pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher sac goyard pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet woolrich outlet woolrich outlet online moncler outlet moncler outlet online moncler outlet online moncler outlet online peuterey outlet peuterey outlet online pandora outlet pandora outlet online